Laatste LN'de

Gebrek aan visie

Gepubliceerd op 31 oktober 2012 - 16:00

De vergelijking Alkmaarder Hout > DSB Stadion, Diekman > Grolsch Veste en Monnikehuize > Gelredome vs. De Kuip > Nieuw Stadion gaat niet op. De eerste drie gingen van pauper-stadion naar nieuw onderkomen. Idem voor hunnie, die sinds de verhuizing volgens mij minder prijzen hebben gewonnen dan ze voor die tijd deden.

De successen van AZ en Twente zijn eerder toe te schrijven aan consisten beleid dan aan het nieuwe stadion. Het is een grove schande dat de beleidsbepalers bij Feyenoord er al jarenlang niet in slagen om dat unieke stadion + die unieke achterban uit te bouwen tot een stabiele topclub in Nederland. En dan zouden diezelfde beleidsbepalers er met een nieuw stadion (en een extra schuld van 300 mln!) wel in slagen?

Krachtige leiders hebben een visie. Een nieuw stadion is geen visie, dat is gewoon te makkelijk. Als je dat unieke stadion en die unieke achterban maximaal weet te benutten en zo op je eigen manier uitgroeit tot een stabiele topclub, pas dan ben je een grote.

En als ze roepen dat we in de Kuip gaan afzakken tot een subtopper, moeten ze zich de ogen uit de kop schamen. Immers: qua capaciteit hebben we volgens mij nog altijd het tweede stadion van Nederland en dat zal altijd zo blijven. Dus als clubs als AZ, Twente en Vitesse je voorbij gaan, heeft dat NIETS met het stadion te maken, maar ALLES met wanbeleid en gebrek aan visie en durf.

LN forumlid