Laatste LN'de

“I Always sit Alone…”

Gepubliceerd op 27 juli 2014 - 11:19

Waar we op voorhand nog redelijk enthousiast over de verkoopwijze van Feyenoord omtrent de thuiswedstrijd tegen Besiktas waren, zijn we dat momenteel niet meer. Seizoenkaarthouders konden (hadden we kunnen weten als deze informatie op Feyenoord.nl zou staan) voor deze wedstrijd zo bleek, ineens géén kaart bijkopen, en daardoor niemand meenemen. Een en ander bleek allemaal zogenaamd een eis te zijn van “de driehoek”, want bij Feyenoord zijn ze heer en meester in het verplaatsen van de schuldvraag naar de grote ongrijpbare onbekende. Allemaal erg jammer want niets werkt beter dan een introducé! Seizoenkaarthouders zijn dan ook al ruim een week druk op losse-kaarten-jacht (het lijkt wel een uitwedstrijd, haha!).

Sinds gisteren 09:00 clubcardhouders wél kaarten konden kopen is de wedstrijd zo goed als uitverkocht. Clubcardhouders konden ook slechts één kaart kopen wat automatisch betekent dat het zogenaamde ‘losse flodder’ principe in werking treed: Stoelnummering + 1:1 verkoop = verspreiding van mensen. Dat heeft een groot voordeel want groepen vrienden kunnen dan niet gezellig samen naar het voetbal kunnen zich op deze manier moeilijker vormen. Veiligheid über alles natuurlijk en Ordnung muss sein. Toch?

Fout! Als we altijd alleen naar de voetbal zouden gaan dan zongen we wel “I Always sit Alone” in plaats van “You’ll Never Walk Alone”. Eric Gudde sprak woensdag nog zo mooi: “Voetbal is samen zijn, samen zijn is belangrijk… (etc. etc.)”. Echter als je dan ineens voor een superbelangrijke wedstrijd niemand mee kan nemen op je seizoenkaart. Je met je clubcardje maar één kaart kan kopen voor de wedstrijd op een genummerd vak ver verwijderd van vrienden bekenden. Wat doe je dan in deze tijd van crisis?? Voor dikke winst verkopen aan een Turk natuurlijk! Dus loopt Marktplaats sinds zaterdag he-le-maal vol met kaarten die voor 100 – 150 euro over de digitale toonbank gaan. Daar gaat de veiligheidsstrategie weer de prullenbak in, omdat op afdeling supporterszaken & veiligheid de simpelste basisprincipes van Het Legioen niet lijkt te begrijpen…

Ellende dus. Voor wie nu denkt: Geef dat vooraf aan in plaats van zeuren als het te laat is… Je raadt het al… Aankomende woensdag gaan we dus weer lekker Scoren op Zuid! Dat is tenslotte veel belangrijker dan je eigen supporters een mooie/leuke/gezellige avond bezorgen!