Laatste LN'de

Ingezonden: “Ik als kamelendrijver in opleiding”

Gepubliceerd op 31 juli 2014 - 19:50

Het is weer eens zover hoor! De media staat er bol van. De ene journalist schreeuwt nog harder moord dan brand. Maar kijken naar oorzaak en gevolg: ho maar! Dat de turken de invalide supporters op Vak Y het leven zuur aan het maken waren hoor je niemand over… Gelukkig zijn er genoeg Feyenoorders met ‘vreemde’-roots die het wél kunnen relativeren:

De Kuip. Een plek waar al jarenlang liedjes word gezongen over de grootste slachtpartij uit de menselijke geschiedenis, heeft gisteren iets nieuws mogen meemaken. Er werd gezongen over Turken. En over Allah, de vertaling van God. Het Legioen is opeens racistisch, omdat er maatschappelijk gevoelige liederen worden gezongen in het stadion. Er wordt moord en brand geschreeuwd, en…. ja, daar komt ie: Het Legioen is met pensioen?

Vroeger, ach, vroeger was alles zoveel beter. Met 14000 man werd er harder gezongen dan nu met 50000. Kennen jullie ‘m nog? Feyenoord-Marseille! Het Legioen die de spelers naar de overwinning schreeuwde, ik heb de verhalen al zo vaak gehoord, maar er word nooit bij verteld dat er in die wedstrijd regelmatig ‘Het zijn maar kutkankerfransen’ gezongen werd. Ik snap best dat er gisteren genoeg Feyenoorders beledigd zijn door het gezang, maar het zou eerder raar zijn wanneer er geen mensen beledigt werden in De Kuip. Verloedering van de samenleving? Misschien. Rotterdams cynisme? Misschien. De schuld van Wesley Verhoek? Dat lijkt me al een stap in de goede richting.

Ik als kamelendrijver in opleiding, heb de Turken gisteren ook menigmaal vervloekt. Dat contante gezuig en gevraag om kaarten ging me de keel uithangen, en ja dan word er gescholden. Abdul je moeder is niet lief en Nurat je vader is slaaf in Bagdad verloor het nipt van de k-turk, dus wat dat betreft snap ik Het Legioen enigszins. Laten we hier dus alsjeblieft niet een te groot issue van maken, want Het Legioen is absoluut niet racistisch. Het beledigt namelijk iedereen, wat lief, aardig en nobel dat er daar geen onderscheid in gemaakt word. Het Legioen is net als toen!

Achmed Majid