Laatste LN'de

Vernieuwbouw kan echt niet meer

Gepubliceerd op 06 maart 2017 - 15:36

Na Dortmund, Barcelona, Real Madrid, Liverpool… en nog een leger aan andere clubs die allemaal voor renovatie kozen de afgelopen jaren is nu ook Chelsea aan de beurt. Renovatie is duidelijk de trend, want duurzamer en maatschappelijker dan renoveren krijg je het niet; de minste belasting voor de omgeving en de natuur, het maximale rendement voor de voetbalclub. Met renovatie is letterlijk iedereen blij, en daarom is dat natuurlijk bij de ‘slimme’ HAHAHA heren achter de clubleiding bij Feyenoord geen optie. Want laten we eerlijk zijn, dit zijn allemaal fantastische argumenten om niet te gaan renoveren. Dat die op één na ook allemaal toepasbaar zijn op nieuwbouw doet er natuurlijk niet toe…

Enfin. Ondertussen bij een succesvolle club uit een leading-competitie uit een wereldstad:
 

Chelsea pompt 600 miljoen in vernieuwd Stamford Bridge

De ideeën voor een nieuw Stamford Bridge zijn goedgekeurd door de burgemeester van Londen. De vernieuwbouw van het onderkomen van Chelsea gaat 582 miljoen euro kosten en moet de capaciteit verhogen van 41.600 naar 60.000.

De gemeenteraad ging eerder al akkoord met de plannen en na het jawoord van burgemeester Sadiq Khan kan de verbouwing van Stamford Bridge worden gepland. Het ontwerp is gemaakt door dezelfde ontwerpers als die van Het Vogelnest, het hoofdstadion van de Olympische Spelen van 2008 in China. Chelsea zal met ingang van het seizoen 2021/22 in het gerenoveerde stadion spelen. Tijdens de werkzaamheden, die drie seizoenen zullen duren, huisvest de club zich mogelijk op Wembley.

Lees de rest op VI.nl