Laatste LN'de

Vitesse start onderzoek naar asociale stewards en politie ** UPDATE **

Gepubliceerd op 27 januari 2017 - 15:46

Het was weer zo’n dag gisteren. Vooraf dringt FSV De Feijenoorder er bij diverse partijen op aan om vooral extra kaarten ter beschikking te stellen. Daar wordt geen gehoor aan gegeven, want ze hebben alles onder controle. Vervolgens gaat Vitesse een 4:1 verkoop strategie hanteren waarbij dus iedereen naar binnen mag… En dan tijdens de wedstrijd volle paniek omdat op sommige vakken meer Feyenoorders zaten dan geel/zwarten. Tja.

Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te beseffen dat in het voortraject op basis van onderbuikgevoelens en waanzin-beelden volledig verkeerde keuzes zijn gemaakt. Vrije verkoop + een hele zijde voor de Feyenoorders was de beste en enige optie geweest.

Het was in elk geval een veel betere optie dan gewoon iedereen te verwijderen die niet enthousiast genoeg juichte bij doelpunten van Vitesse. En dan durft Vitesse nog te spreken over normalisatie. Hoe normaal is dat? En het dan gek vinden dat er opstootjes komen… Tja. Dan krijg je dus zo’n kansloze avond als gisteren. Tot de volgende keer.

Vitesse is niet blij met de supporters van Feyenoord. Dit schrijft de club op haar website. Tijdens de wedstrijd was het onrustig op de tribunes en dat is volgens de Arnhemmers de schuld van de Rotterdamse-supporters. ”Vitesse betreurt dit ten zeerste en doet er alles aan om de betrokken onverlaten te achterhalen en te straffen.”

”Ondanks herhaaldelijke berichtgeving hierover voorafgaand aan de wedstrijd, zaten er diverse Feyenoord-supporters in de thuisvakken. Vitesse streeft een normalisatiebeleid na, waarin de club van mening is dat iedereen op fatsoenlijke wijze de wedstrijd moet kunnen beleven. Het unieke uitvak zonder lexaanwand is één van de voorbeelden die dit seizoen al met regelmaat succesvol is gebruikt.”

”Tot onze grote spijt hebben diverse personen, met name Feyenoord-supporters, zich donderdagavond kwalijk gedragen. De veiligheidsorganisatie van Vitesse heeft in samenwerking met de politie op adequate wijze gehandeld. Er zijn diverse personen tijdens de wedstrijd van de tribunes gesommeerd. Op basis van camerabeelden en getuigenverklaringen worden de personen die zich hebben misdragen achterhaald en vervolgd.”

Bron: FR12.nl

En we hebben beeld: