Laatste LN'de

Feyenoord City stelt voor: Stadionverbod voor supporters die toch met de auto komen

Gepubliceerd op 05 april 2017 - 12:27

Prachtige kop. Niks aan overdreven, want het staat er echt. Afgelopen week schreven we dat de meerderheid van fracties in de gemeenteraad het licht op groen hebben gezet voor Feyenoord City onder wat kleine voorbehoudjes na zoals een aanpassing van het mobiliteitsplan.

Gisteren maakte de woordvoerder van Feyenoord City zich al belachelijk door te stellen dat het voor supporters minder lang reizen is als ze op 30 minuten loopafstand van het stadion moeten parkeren. Dit is het gevolg van een uitgebreid plan om heel Rotterdam-Zuid af te sluiten van auto’s op momenten dat Feyenoord speelt. Supporters worden zo gedwongen met het OV te komen of om de auto te laten staan. Mochten supporters toch met de auto komen dan wordt het ze zo onaantrekkelijk mogelijk gemaakt. Hoge prijzen, verre afstanden lopen. Tja, zo kan je er natuurlijk ook voor zorgen dat er niemand meer met de auto komt.

Vandaag gaan ze nog een stapje verder. In de documentatie die is vrijgegeven spreekt Feyenoord over een ‘Disney-achtige’ experience die het nieuwe stadion zal gaan bieden aan de bezoekers. Supporters worden gelokt met voetbalplaatjes om zich met het OV te gaan bewegen. Ook kunnen supporters zelf aangeven of ze met het OV komen en krijgen daarvoor flinke korting op seizoen en wedstrijdkaarten. Deze kaarten worden straks verkocht als verplichte combi-kaarten. Daarmee worden bezoekers ook gedwongen eerder te komen en langer te blijven.

Net 5-1 verloren? Jammer voor je; even een paar uurtjes verplicht nablijven. Doe je dat niet? Hou je je niet aan die vooraf gemaakte afspraken? Daar heeft de clubleiding van Feyenoord ook wel wat voor gevonden; Die mensen kunnen rekenen op een fikse straf en een stadionverbod.

Ja. Als dit geen enorm succes gaat worden dan weten wij het ook niet meer.