Laatste LN'de

Feyenoord de Grootste!

Gepubliceerd op 14 januari 2017 - 20:22

We gaan het vandaag niet hebben over het grootste Feyenoord-boek, maar letterlijk: Feyenoord de grootste. Supporters die Lunatic News al jaren volgen kunnen het zich waarschijnlijk nog herinneren als de dag van gisteren: Stadiondirecteur Jan van Merwijk die bij een overleg aan gaf dat hij ervoor ging zorgen dat alle concerten naar het nieuwe stadion zouden komen. Hoe? Simpel. MOJO-Concerts zou simpelweg weggeconcurreerd worden door Van Merwijk. Nog nooit werd er zo hard gelachen om zoveel omhooggevallen hoogmoedwaanzin. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en wat blijkt? We kunnen elk jaar harder lachen om de idioterie die een leven met Feyenoord met zich mee brengt. Een cijfer? 350.000. Ja, wie weet wat we bedoelen krijgt waarschijnlijk weer tranen in de ogen van het lachen.

Deze week kwam Marcel Potters met wederom een vlammend wanbeleid-artikel in het Algemeen Dagblad. De financiering van Feyenoord City is wellicht het grootste luchtkasteel dat we tot op heden hebben gezien. Feyenoord City drijft namelijk op een kurk van onrealistische aannames. Het is algemeen bekend dat de investerings-grens van Feyenoord op maximaal 200 miljoen euro ligt, en wat doe je dan als je 425 miljoen (incl. indexatie) uit wil geven? Juist. Liegen, verdraaien, propaganderen, andere mensen laten betalen. Eigenlijk precies de dingen waar deze clubleiding zo goed in is. En zo geschiedde.

Geen politicus in de gemeenteraad die er naar kraait, maar wij doen het dan maar weer gewoon wel: 350.000 toeristen per jaar zou Feyenoord City moeten gaan trekken. Die allemaal geld komen geven en zodoende dit plan een rendabel plan maken. Ter vergelijking: Manchester United is de grootste club ter wereld met een fanbase van 659.000.000 (ja het schijnt echt waar; ZES-HONDERD-NEGEN-EN-VIJFTIG MILJOEN !!!!) supporters trekt op jaarbasis 250.000 toeristen. De concurrent binnen Nederland trekt er een schamele 100.000.

Is er dan echt serieus niemand die denkt: Wauw. Met een fanbase van 2,7 miljoen, gaan we dan echt meer toeristen trekken als Manchester United? En gaan we dan aan de 350.000 toeristen de begroting ophangen?

En dan te bedenken dat Eric Gudde een dag eerder bij de nieuwjaarsreceptie nog durfde te vertellen dat dit “een realistisch en kansrijk totaalplan is”. Tja. Tegen zoveel naïviteit en domheid kan niemand op. Laten we in godsnaam hopen dat politiek Rotterdam zo snel mogelijk dit plan wegstreept. Want tenslotte: Wat is sportstad Rotterdam zonder Feyenoord?

Heren politici van de gemeenteraad: SVP. Stop deze waanzin.