Laatste LN'de

Gelukkig! Gemeenteraad ook al sceptisch over Feyenoord City

Gepubliceerd op 06 februari 2017 - 20:04

Vandaag bleek door een peiling van onze kameraden van FRFC1908 op Twitter dat het overgrote merendeel (57%) van Feyenoorders in de veronderstelling zijn dat er nog wat te kiezen valt aangaande het stadion traject. Helaas moeten wij zeggen: Niets is minder waar. Dit is het. Of zoals project-eigenaar Jan van Merwijk vandaag bij BNR Nieuwsradio stellig en met zijn bekende hooghartige en dreigende toon sprak: “We zijn druk bezig met alles uitleggen waar we mee bezig zijn, zowel de supporters en de gemeenteraad als de algemeen geïnteresseerden om ze duidelijk te maken dat dat nieuwe stadion er echt gaat aankomen”.

We kunnen weer helemaal ontbranden in een retirade, maar dat is zinloos. Elke supporter en iedereen die betrokken is bij Feyenoord City weet al dat het een kansloos, onrealistisch en onhaalbaar totaalplan is. Het enige wat alle Feyenoord-supporters nu nog moeten beseffen is dat dit plan slechts luttele weken verwijderd is van goedkeuring. En dat is triest. Heel heel triest. Als de gemeenteraad volgende maand het licht op groen zet dan hangt het Feyenoord-City plan als een molensteen rond de nek van de club, daarover zo meer, nu eerst het hele interview bij BNR. Luister. Huiver. En krijg rillingen:

Zoals jullie horen dus veel loze kreten en veel luchtfietserij. Concerten die in tegenstelling tot eerdere uitspraken nu ineens toch weer wel kunnen komen en natuurlijk de eeuwige lekker verkopende leugen van de verdubbeling van het spelersbudget. Vandaag verscheen de second-opinion online van HyperCube. Nadat eerder adviesbureau Brinkman al een verwoestende second-opinion schreef is ook die van HyperCube niet mals. Misschien gaan we er later nog dieper op in, maar voor ons is het enige wat echt belangrijk is aan een nieuw stadion: Is het het beste voor Feyenoord? Het beste voor Feyenoord is dat wij als grootste club van het land ook weer de rijkste club worden met het meeste te besteden en nooit geëvenaard kunnen worden door de kleinere concurrenten uit de hoofdstad en Eindhoven.

Wat schetst onze verbazing? Feyenoord City Het project van 1,5 miljard en het stadion van 365 miljoen levert Feyenoord een prachtige eeuwige tweede plaats op. Met een mespuntje voorsprong op PSV. Lachwekkend.

HyperCube Second Opinion

Gelukkig is LunaticNews niet de enige die dit een kansloos, onrealistisch en onhaalbaar totaalplan vinden. Vorige week kwam FSV De Feijenoorder al naar buiten met openlijke twijfels en waar in het begin alle politici nog op groen stonden en een enkeling op oranje. Zijn inmiddels alle vakjes van alle partijen oranje en sommige zelfs al rood. Begrijpelijk. De beste oneliners op een rij uit wederom een prachtig artikel op AD.nl . Tot slot moeten jullie nog in ogenschouw nemen dat ten tijden van het schrijven van dit artikel door AD de tweede negatieve second opinion nog niet bekend was en het hooghartige, leugenachtige en belachelijke interview bij BNR nog niet was gegeven!

“Ik had verwacht dat de plannen concreter zouden zijn. Dit is heel dun ijs. Voordat je het weet, zak je er doorheen.”
Luuk Wilson, Leefbaar Rotterdam

“Wat nu als straks alleen het nieuwe stadion doorgaat? Dan zitten wij met de oude Kuip in ons maag”
Nogmaals Luuk Wilson, Leefbaar Rotterdam

“Ik zie op te veel punten mitsen en maren. (…) Maar als alle twijfels van nu niet zijn verdwenen en we tóch moeten besluiten, dan kan dat wel eens een ‘nee’ worden.”
Leo de Kleijn, SP

“Ik zie hier nog geen plan waar de stad als geheel beter van wordt. (…) Zowel qua inhoud, qua financiën en risico’s voor de gemeente zet ik echt grote vraagtekens. En is het woord sceptisch zeker op z’n plek.”
Jan-Willem Verheij, VVD

“Ze gaan bij de business-units en –seats uit van een bezettingsgraad van respectievelijk 100 en 95 procent.”
Jos Verveen, D66