Laatste LN'de

Lang verwachte inspraak helaas een wassen neus

Gepubliceerd op 14 november 2016 - 16:27

Nog maar een keer een Feyenoord City topic, in de volksmond inmiddels ‘de blunderbak’ genoemd. Want er gaan nogal wat mis met het nieuwbaksel aan de Maas. Was er in eerste instantie geen enkele onderbouwde keuze voor deze ‘nieuwbouw’-variant, bleek al heel snel dat die eerste keuze al gelijk een foute was. De amateurs achter Feyenoord City hadden geen rekening is gehouden met gas, licht, riool en waterleidingen. Kosten: 100 miljoen euro extra.

Inmiddels heeft er eigenlijk helemaal niemand meer vertrouwen in ‘de blunderbak’. Lunatic News is de afgelopen weken benaderd door insiders van zowel de gemeente als de projectorganisatie van Feyenoord City. Mensen verschillen van meningen over renovatie en nieuwbouw, maar één ding staat voor iedereen als een paal boven(op een) water(leiding): Dit project is gedoemd te mislukken. Woorden als ‘compleet onhaalbaar’, ‘niet realistisch’, ‘luchtkasteel’, ‘totaal idioot’, ‘extreem amateuristisch’. Het is ook niet gek, want er komt nauwelijks iets naar buiten, maar als er dan iets naar buiten komt is het een gigantische blunder of is de communicatie van dermate bedroevend niveau dat je met weemoed terug denkt aan de HNS-Periode. Vandaag is het nummertje zoveel.

Een kleine 100.000 Feyenoord-klanten hebben vandaag een enquête ontvangen. EIN-DE-LIJK de lang verwachte inspraak is daar. Na het invullen van deze negen-vragen tellende enquête krijgen de meeste mensen die kennis hebben van stadionzaken een vieze bijsmaak. De vragen zijn onsamenhangend en bijzonder amateuristisch opgesteld. Het vliegt van hot naar her, maar opvallend genoeg worden er vragen gesteld die er allang niet meer toe doen. Het nieuwe stadion krijgt namelijk 63.000 plaatsen, dat is maar goed ook, want serieus. Ga je supporters vragen hoeveel plaatsen een stadion moet hebben? Nee dus. Dat is allang bekend op basis van markt-onderzoeken, een wassen neus. Wat ook opvalt is dat er in de gehele enquête bewust is gekozen om de term ‘lichtmasten’ maar gelijk helemaal weg te laten. Het was één van de belangrijkste punten van inspraak in het Red de Kuip-plan.

Om het allemaal af te toppen met een dikke kers kunnen we jullie ook nog vertellen dat onder de 100.000 Feyenoord-klanten ook de 30.000 kameraadjes vallen. Jawel. Kinderen tussen 0 en 7 jaar hebben blijkbaar zoveel kaas van de materie gegeten dat het allemaal stadionexperts zijn. Differentiatie wordt gemaakt na een aantal generieke vragen en is dus vrij kansloos. Wat betekent dat deze enquête ongeveer net zo zinloos is als het hele plan van ‘de blunderbak’. Tja… Hadden we nog wat anders verwacht?  Zucht. In negen gestuurde vragen denken dat je het hele stadionconcept op supporters vast kan pinnen. Vraag acht en vraag negen zijn het meest triest. Daaruit blijkt de intentie die men nastreeft: Een Gelredome. Want ja, vragen stellen die er echt toe doen moeten we natuurlijk niet willen…

Of in een iets betere en scherpere versie. Want renovatie in een Feyenoord City variant zou de club wel eens exact 0 euro kunnen gaan kosten of beter nog; een kleine 100 miljoen op gaan leveren. Daarom is het pas onbegrijpelijk dat de clubleiding van Feyenoord renovatie niet eens heeft meegenomen als optie, maarja. Als je één hersencel hebt, en je gebruikt hem niet. Wordt je directeur bij Feyenoord.

Enfin. Wij worden van deze lang verwachte inspraak in elk geval heel erg verdrietig. Dit plan, deze projectgroep en deze manier van werken is Feyenoord-onwaardig. Het is een roggel in het gezicht van elke Feyenoorder. Opdat dit suboptimale infantiele plan maar snel van tafel mag gaan. Voor in de geschiedenisboeken het overzicht aan kansloze vragen van deze Fristi-Enquête.

blunderbak-enquete-vraag-1

blunderbak-enquete-vraag-2

blunderbak-enquete-vraag-3

blunderbak-enquete-vraag-4

blunderbak-enquete-vraag-5

blunderbak-enquete-vraag-6

blunderbak-enquete-vraag-7

blunderbak-enquete-vraag-8

blunderbak-enquete-vraag-9