Laatste LN'de

Update Feyenoord City. Slecht plan = Stiekem bespreken in achterkamertjes

Gepubliceerd op 27 januari 2017 - 16:01

De laatste weken kwamen er diverse bizarre artikelen over Feyenoord City naar buiten. Lachwekkend. Het is niet voor niks dat de second opinion van Brinkman uitgeschreven door de gemeente het Feyenoord City plan in de slechtste uitvoering (Base Case) al als onrealistisch en riskant betitelt. Het zoveelste nieuwbouw plan dat alleen fictief-rendement lijkt op te leveren voor Feyenoord. Auw. Auw. Auw. 350.000 toeristen en maar liefst het dubbele daarvan, zeven-honderd-duizend, eters zouden er jaarlijks naar Feyenoord City moeten gaan komen. Het is zo lachwekkend dat de tranen er letterlijk van in je ogen springen.

Speaking of tranen. Huilen moeten we ook van het volgende: Het begint helaas pijnlijk duidelijk te worden dat het geschetste beeld door Frank Keizer en zijn Feyenoord City kornuiten zo extreem onrealistisch en gevaarlijk is voor de stad Rotterdam dat is besloten in het geniep (dat is oud-Hollands voor geheim) stiekem in achterkamertjes een debat erover te voeren. Het gaat tenslotte om een torenhoge en volgens de second opinion waarschijnlijk vrijwel rendementsloze bijdrage 135 miljoen euro aan publieksgeld en mogelijk nog eens een aanvullend bedrag van dezelfde hoogte in een latere fase om het stadion bereikbaar te maken.

Logisch dus dat alle inwoners van Rotterdam en alle Feyenoord-supporters in het land niet mogen weten wat voor teksten er geuit worden door de politici over dit megalomane plan dat kant nog wal raakt. Ofschoon dat het meest zielige is van dit verhaal? Helaas. Geen enkele journalist of krant maakt zich er druk om…

Ja. Een stadion waar niemand op zit te wachten, waar niemand vertrouwen in heeft en waar niemand in gelooft dobbert rustig richting de finish. Of zoals Martin Luther King ooit zei: “Wat uiteindelijk blijft is niet de herinnering van wat je tegenstanders zeiden, maar de stilte van je medestanders”.